Újra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor Attila
Újra pályán a kistel...
Sándor Attila2020.05.27
Újra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor Attila
Bordány Extreme Enduro promo - 2013.08.08 Sándor Attila
Bordány Extreme Endu...
Sándor Attila2013.08.08
KISTELEKI ONLINE PROGRAMNAPTÁR
Még több esemény...

Január közepéig gyűjtenek a kárpátaljai gyerekeknek a Kisteleki Betlehemezők
Kistelekjárás.hu
2020.01.06.A többszörös nemzetközi elismerés után ötödszörre mutatta be Jézus születésének történetét a kisteleki betlehemező csapat, melyben mély tartalmú mondanivalót fogalmaztak meg a mai világ számára üzenve az igaz értékekről

A Harmat József tanár úr által vezetett Kisteleki Betlehemező Csapat, akik a tavalyelőtti évben abszolút pontgyőztesként már negyedszerre kiemelt arany minősítést nyertek 103 betlehemező csapat közül, újabb nemzetközi elismerésben részesültek. 2019 vízkeresztjén Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság Elnökének meghívására a Kisteleki Betlehemező Arany Csapatának három királya Brüsszelbe utazik az Európai Parlamentbe, hogy Magyarországot képviselve hat országgal együtt (Németország, Olaszország, Ausztria, Belgium, Románia) nemzetközi Betlehemest adjanak elő az Európai Parlament képviselőinek tiszteletére. Az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány által szervezett programon Harmat József tanár úr és a három király személyében: Öszterling Richárd 9.o., Rostás Márkó 9.o., Szűcs László 8.o. tanulók vesznek részt.

betlehemes_2019__ck002

Köszönjük Bolford Mihályné Zsuzsa néninek, aki csodálatos három király jelmezt varrt a résztvevő gyermekeknek. Köszönjük Nagy Sándor polgármester úr és a képviselő-testület nagylelkű támogatását is, mellyel segíti a gyermekek e programon való részvételét.

betlehemes_2019__ck003

Ezen kimagasló eredményeken felbuzdulva a Kisteleki Betlehemező hittanosok úgy döntöttek, hogy idén ötödjére is indulnak a Nemzetközi Betlehemes Versenyben. Már október óta a gyerekekkel közösen írták a szövegkönyvet, varrták az új szebbnél szebb jelmezeket-mely ugyancsak Bolford Mihályné Zsuzsa néni keze munkáját dícséri -, tanulták a pásztortáncokat, énekeket, hogy idén karácsonykor is megörvendeztessenek bennünket új betlehemesjátékukkal.

betlehemes_2019__ck004

Tervük valóra vált, már eddig is sok helyen nagy sikert aratva mutatták be Jézus születésének történetét: elvitték a Betlehemi Csillag fényét a Kisteleki Nyugdíjas Klubba, a Mozgáskorlátozottak Egyesületébe, a Napsugár Otthonba, a Szociális Központba, a Kisteleki Általános Iskolába, az Árpád Fejedelem Katolikus Gimnáziumba is. Betlehemesüket előadták az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Magyarok Karácsonya rendezvényén, ahol Farkas Sándor parlamenti államtitkár, Kertész Péter a Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója, és Kondé Lajos szegedi dóm plébánosa hálás köszönetét fejezte ki a Kisteleki Betlehemezők Csapatának, hogy évek óta teszik színvonalassá Magyarok Karácsonya rendezvényüket. Megköszönték, hogy oly szívhez szólóan, lelkesen evangelizáltak az idei betlehemessel is.

betlehemes_2019__ck001

2019.december 25-én, Jézus születése napján zsúfolásig megtelt a kisteleki templom, ahol egy gombostűt nem lehetett már leejteni, oly sokan jöttek el a Kisteleki Betlehemes Csapat előadására. A betlehemező gyermekek lélekemelő szereplését szűnni nem akaró vastapssal hálálta meg a lelkes közönség. A csodálatos, történelmi kort idéző színpadkép, jelmezek, kellékek ámulatba ejtették a közönséget, és még inkább a gyermekek szerepalakítása, akik mély átéléssel, hitelesen tolmácsolták azt a szereplőt, akit éppen játszottak.

betlehemes_2019__ck001

Érdekes megközelítése a betlehemes történetnek az ókori keretekbe helyezett idei játék, ahol a Fáraó és Heródes csatáján keresztül bontakozik ki Jézus születése, és a végére még a Fáraó és Heródes is megtér, letéve a kis Jézus elé koronáikat, kincseiket, belátják, hogy csak is Jézus az egy igaz Isten, a világ ura. Szép végkifejlet, igazi katarzis a néző számára. Az angyali üdvözlet jelenet oly meghatóan sikerült, hogy a közönség soraiban bizony előkerültek a zsebkendők, és ahogy mondani szokták „szék nem maradt szárazon”. Mária magasztalja lelkem kezdetű énekével, lelke tiszta fehérségében tündökölve emelte az emberek szívét Istenhez.

betlehemes_2019__ck001

A pásztorok hangulatos, vidám énekes táncaikkal, népies nyelven megszólaló vicces szövegmondásukkal, szerepformálásukkal egy más világba vezették a nézőt. Az öreg pásztor vállán behozott zsákba bújt farkasról mikor kiderült, hogy a kispásztor, akkor lett csak igazán érdekes a történet, de a végére ők is rátaláltak a kis Jézusra, és átadták általuk hozott ajándékaikat. A betlehemi csillag után járó királyok méltóságteljesen, csodaszép jelmezekben, koronákban igazi királyok módjára alakították szerepüket, és szövegmondásukban mély tartalmú mondanivalót fogalmaztak meg a mai világ számára üzenve az igaz értékekről.

betlehemes_2019__ck001

A Betlehemes Verseny kiírásának megfelelően a Kisteleki Betlehemező Csapat a kárpátaljai szegény magyar gyermekek számára gyűjt adományaikat az intézményekbe, üzletekbe kihelyezett kis arany ládikókba január közepéig.

Köszönik, az igazi Mikulásnak, aki idén is-ahogy már évek óta szokta-a roráté mise közben a templom kórusajtajának kilincsére akasztott mikuláscsomagba rejtett 100.000 Ft adományt.

Köszönik Hódi Katalin festőművésznek, aki templomunkban megtekinthető képe felajánlásával -kezdő ár18.000 Ft-és arra tett licitálással segíti adománygyűjtésünket.

Előre is köszönik mindenki adományát, hozzájárulását, mellyel nemcsak  a Kisteleki Betlehemező Csapat sikerén, versenyben való jó minősítésén segítünk, hanem azon rászoruló, hátrányos helyzetben élő magyar gyermektársaikon, akik már sok köszönő levelet írtak azon kistelekieknek, akik már több éve e nemes cél érdekében adakoztak. Ebben az évben is várják minden jótékony ember adományát, hogy örömteli karácsonyt szerezhessenek rászoruló gyermektársaiknak.

Köszönettel: A Kisteleki Betlehemező Csapat
és Harmat József tanár úr