Újra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor Attila
Újra pályán a kistel...
Sándor Attila2020.05.27
Újra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor AttilaÚjra pályán a kisteleki kézis lányok - 2020.05.27 Sándor Attila
Bordány Extreme Enduro promo - 2013.08.08 Sándor Attila
Bordány Extreme Endu...
Sándor Attila2013.08.08
KISTELEKI ONLINE PROGRAMNAPTÁR
Még több esemény...

Lélekemelő karácsonyi jótékonysági hangverseny Kisteleken
Kistelekjárás.hu
2020.01.03.Hosszú perceken át felállva tapsolt a közönség az ünnepi koncerten, mely kiemelte a jelenlévőket a szürke, rohanós hétköznapokból, és felemelte őket az angyalok közé, lelküket harmóniába öltöztetve az ünnepre

Advent negyedik vasárnapján délután szitáló, nyirkos eső, sötétség borult Kistelek városára, a templomban is csak a karácsonyfák égői égtek és néhány mécses, miközben a sejtelmes félhomályban és csendben megtelt a templom emberekkel, kik várták lelkük mélyén, hogy ötöt üssön a nagy toronyóra, és megszólaljon az első harmónia.

Az első halk hangok az orgona sípjaiból szálltak, és egyre erősödve Karácsonyi Himnusszá váltak, Jézus közeledtét hirdetve a világnak. Majd a csendben Rostás Márkó 9.osztályos tanuló szavalta e verset:
„Adventet ünneplünk, Jézusom rád várunk,
készítjük  jó szívünk, lakásod lesz nálunk.
Csillagfény tündöklik,  közel az égen,
hozzád - add neki most szíved.”

És az angyalok énekével bevonult Mária,- Harmat Dorina 8.osztályos tanuló-, aki hozta a fényt, hogy meggyújtsa az adventi koszorún a negyedik gyertyát.

karacsonyi_hangverseny_kistelek_2019_ck_001

Harmat József tanár úr köszöntőjéből megtudtuk, hogy Kistelek város minden intézménye szíve egész szeretetével készült erre a napra, és azt mi sem bizonyította jobban, hogy édes mézeskalácsba sütötték ki szívüket és elhozták a templom karácsonyfájára és adventi koszorújára. Majd Antal Imre plébános köszöntötte a megjelenteket, és megköszönte a szereplő művészeknek, hogy vállalták a közreműködést a jótékonyság ügyében: a Kisteleki Betlehemes Csapat mellé állva a koncert összes adománya a Kárpátalján élő szegény magyar gyermekekhez kerül.

Ezt követően csendült fel a Művészeti Iskola Rézfúvósegyüttesének előadásában Pachelbel: Kánon c. műve ünnepélyességet sugárzó fényes harmóniák közepette. Jó kontrasztként hatott a Vonósegyüttes játékában lágy hangon megszólaló Webber: Jézus Krisztus darabjából Mária Magdolna dala, melyet Kovács Eszter tanárnő kísért zongorán. A magas hangú hegedűket a mély hangú cselló követte, Tornyai Jenő tanár úr elbűvölően szólaltatta meg Willem de Fesh: d-moll szonátájának Arietta tételét. Rolf Lovland: Dal az Édenből c művét igazán a lélek húrjait is pengetve, mély átéléssel adta elő Pópityné Várhidi Zsuzsanna hegedűn, Tornyai Jenő Csellón, és Kucsoráné Kálmán Erika zongorán.

karacsonyi_hangverseny_kistelek_2019_ck_001

Ezt követően Jézus születésének hírüladása csendült fel a Glória Gyermekkórus angyalainak énekében Máriát, Jézus édesanyját köszöntő középkori énekek előadásával, csodálatos koreográfiában. Ehhez kapcsolódóan Piazzola: Ave Maria c. csodaszép művét szólaltatta meg Pópityné Várhidi Zsuzsanna hegedűn és Kucsoráné Kálmán Erika zongorán.

karacsonyi_hangverseny_kistelek_2019_ck_001

A szóló hangszerek után Czirok Zoltán tanár úr vezényletével az Id.Vándor Rudolf Fúvószenekar következett J.S.Bach: 156.Cantátáját megszólaltatva Hautvast hangszerelésében, gyönyörű nagyzenekari hangzásban, az ünnep méltóságát kifejezve. A Kisteleki Kamara Énekegyüttes Szélné Bradanovics Bernadett vezénylésével a Csillagoknak teremtőjéről és a kis Jézusról énekelt a pianók és a forték váltakozó lágy ölelésében, melyet Horváth Lívia tanárnő kísért zongorán. Majd újra az Id.Vándor Rudolf Fúvószenekar következett André Waignein: Air for Winds c. zenedarab nagy dinamikájú, lelket megmozgató előadásával.

karacsonyi_hangverseny_kistelek_2019_ck_001

A hangverseny befejezéseként Öt karácsonyi ének szólalt meg több száz éves karácsonyi dallamok feldolgozásában, melyet a Kisteleki Kamara Énekegyüttes, a Harmónia Egyesület, és a Glória Gyermekkórus együtt  énekelt, hangszereken közreműködött: Pópityné Várhidi Zsuzsanna, Kószó Kamilla, Magyar Bálint, Lajos Judit.

Nagy Sándor polgármester úr áldott, békés karácsonyt kívánó gondolatai után a közönséggel való közös éneklés zárta a Karácsonyi Jótékonysági Hangversenyt. Két közismert karácsonyi ének-Ó gyönyörű szép titokzatos éj...és a Pásztorok, pásztorok örvendezve...- töltötte be a templomot az Id,Vándor Rudolf Fúvószenekar kíséretében. Igazi örömzenélés volt, zengett a templom, mindenki énekelt.

karacsonyi_hangverseny_kistelek_2019_ck_001

Miután Harmat József tanár úr megköszönte mindenkinek a részvételt, a közreműködést, a szereplést, a segítséget, az önzetlen hozzáállást, az összefogást, a közönség felállva tapsolt hosszú perceken át. Szép ünnepi koncert volt, mely valóban kiemelt bennünket a szürke, rohanós hétköznapokból, és felemelt bennünket az angyalok közé, lelkünket harmóniába öltöztetve az ünnepre.

A közreműködő művészek szeretettel várnak mindenkit Újévi Hangversenyre 2020.január 25-én (szombaton) 16órakor templomunkba, hogy együtt köszönthessük a 2020-as Újesztendőt.

Boldog, békés, új évet mindenkinek!

A jótékonyság hangverseny szervezői